Nyhetsbrev April 2023

Solen har börjat värma igen och där jag bor njuter vi av den femte årstiden vårvinter. Den knallblå himlen mot den krispiga vita snön med solens värmande strålar i ansiktet. Någonstans är det viktigt att kunna få blunda och njuta ett tag, trots allt elände som pågår i världen.Jag drömmer om ett land som håller ihop. Som ser fördelarna med att ha små kommuner. Att i det lilla samhället har vi möjligheter till trygghet och tillit, smarta lösningar, hållbara energisystem och mer lokalproducerat – allt från mat och tjänster till kultur och kreativitet. Som det står i EU: Rural vision“Our rural areas are the fabric of our society and the heartbeat of our economy. 
The diversity of landscape, culture and heritage is one of Europe’s most defining and remarkable features. They are a core part of our identity and our economic potential. 
We will cherish and preserve our rural areas and invest in their future.”

Så önskan blir att vi ska investera mer i våra små kommuner. Se potentialen. Börja med att landsbygdssäkra alla beslut som görs så att dumheterna stoppas innan de genomförs. Och det på alla nivåer. Bygg ut bredbandet. Behåll byskolan. Beröm byarna. Samarbeta med lokala närings- och föreningslivet. Ställ krav på staten. Låt inte det urbana narrativet styra tankesättet.För jag tror att framtiden är att bygga mindre glokala samhällen. 
Och kanske då måste det bildas en förening som heter StorKom…

Terese Bengard
verksamhetschef
Hela Sverige ska leva

Läs hela Nyhetsbrevet
4 april, 2023

Kontakt

0706 725 649
Baltzar von Platens väg 15
546 73 Forsvik

Mötestider 2024

Styrelsemöte

8-9 februari, Stockholm
8 mars, digitalt
30-31 maj, Stockholm
22-23 augusti, Åre
11 oktober, digitalt
12-13 december, Stockholm

Konferens

Vårmöte
24-26 april, Borgholm
Höstmöte
21-22 november, Järfälla

Prenumerera

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram