Nyhetsbrev Juni 2024

Ny ledamot i SmåKoms styrelse

Hej! Jag heter Pia Sjöberg, är 58 år och socialdemokrat bosatt i vackra Sorsele.

Kommunen, med sina 2 387 invånare, är den tredje minsta i Sverige, men till ytan ungefär lika stor som Öland. För närvarande är jag vice ordförande i kommunstyrelsen, men från och med 1 september kommer jag axla rollen som ordförande. Jag och min sambo bor i en villa i en by utanför tätorten och jag njuter av att spendera tid med min familj och vänner. Att vara ute i naturen är något jag verkligen uppskattar, oavsett om det gäller skoterkörning under vinterhalvåret eller husvagnsliv och påta på i växthuset på sommaren.

Utöver mitt engagemang för min kommun tänker jag att vi står inför en stor samhällsomvandling som innebär både enorma möjligheter och komplexa utmaningar inom områden som kompetensförsörjning, befolkningsattraktion, infrastruktur och bostäder. I detta sammanhang är samverkan avgörande. Vidare anser jag att en jämlik vård är av yttersta vikt för att bidra till ett tryggt samhälle. Jag är övertygad om att kommuner, oavsett storlek, kan stödja varandra och att det är viktigt att sträva efter likvärdighet samtidigt som vi arbetar tillsammans för gemensamma lösningar.

Vidare anser jag att en jämlik vård är av yttersta vikt för att bidra till ett tryggt samhälle. Jag är övertygad om att kommuner, oavsett storlek, kan stödja varandra och att det är viktigt att sträva efter likvärdighet samtidigt som vi arbetar tillsammans för gemensamma lösningar.

Jag ser fram emot att engagera mig i SmåKoms styrelse och bidra till föreningens verksamhet.

Pia Sjöberg, Sorsele
styrelseledamot i SmåKom

Läs hela Nyhetsbrevet
4 juni, 2024

Kontakt

0706 725 649
Baltzar von Platens väg 15
546 73 Forsvik

Mötestider 2024

Styrelsemöte

8-9 februari, Stockholm
8 mars, digitalt
30-31 maj, Stockholm
22-23 augusti, Åre
11 oktober, digitalt
12-13 december, Stockholm

Konferens

Vårmöte
24-26 april, Borgholm
Höstmöte
21-22 november, Järfälla

Prenumerera

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram