Nyhetsbrev oktober 2021

En spaning från styrelsens ledamot i Herrljunga ...

Tittar ut genom fönstret över torget i Herrljunga, hösten har kommit och löven kämpar en kamp mot vinden som sliter och rycker, löven klamrar sig fast men förlorar ofta kampen. Så kan det kännas för oss i de små kommunerna också ibland när vi ställs mot myndigheter och stat som emellanåt inte förstår våra förutsättningar och vad som är viktigt för oss. I detta arbete kan vi medlemmar ha god hjälp av SmåKom. Allt oftare får vi i SmåKom möjligheten att vara remissinstans till olika utredningar, något vi är glada över och förvaltar så gott vi kan. Att vi som medlemmar kan nyttja SmåKom´s remissvar är en uppskattad tjänst då tid och resurser ibland inte räcker till för att författa egna yttranden.

För tre år sedan tog landshövdingen i vårt län (Västra Götaland), efter inspiration från SmåKom´s ordförande, ett initiativ att samla länets små kommuner till en träff. I förra veckan var vi inbjudna till Länsstyrelsens residens i Göteborg för den första fysiska träffen på två år. En programpunkt som väckte stor diskussion var problematiken runt social dumpning, flera kommuner hade erfarenhet av detta.

Läs hela Nyhetsbrevet
5 oktober, 2021

Kontakt

0706 725 649
Baltzar von Platens väg 15
546 73 Forsvik

Mötestider 2022

Styrelsemöte

4 februari, digitalt
18 mars, Stockholm
2–3 juni, Stockholm
25–26 augusti, Uppvidinge
21 oktober, digitalt
8–9 december, Stockholm

Konferens

Vårmöte
27–29 april, Rättvik
Höstmöte
17–18 november, Järfälla

Prenumerera

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram