Nyhetsbrev oktober 2021

En spaning från styrelsens ledamot i Herrljunga ...

Tittar ut genom fönstret över torget i Herrljunga, hösten har kommit och löven kämpar en kamp mot vinden som sliter och rycker, löven klamrar sig fast men förlorar ofta kampen. Så kan det kännas för oss i de små kommunerna också ibland när vi ställs mot myndigheter och stat som emellanåt inte förstår våra förutsättningar och vad som är viktigt för oss. I detta arbete kan vi medlemmar ha god hjälp av SmåKom. Allt oftare får vi i SmåKom möjligheten att vara remissinstans till olika utredningar, något vi är glada över och förvaltar så gott vi kan. Att vi som medlemmar kan nyttja SmåKom´s remissvar är en uppskattad tjänst då tid och resurser ibland inte räcker till för att författa egna yttranden.

För tre år sedan tog landshövdingen i vårt län (Västra Götaland), efter inspiration från SmåKom´s ordförande, ett initiativ att samla länets små kommuner till en träff. I förra veckan var vi inbjudna till Länsstyrelsens residens i Göteborg för den första fysiska träffen på två år. En programpunkt som väckte stor diskussion var problematiken runt social dumpning, flera kommuner hade erfarenhet av detta.

Läs hela Nyhetsbrevet
5 oktober, 2021

Kontakt

0706 725 649
Baltzar von Platens väg 15
546 73 Forsvik

Mötestider 2024

Styrelsemöte

8-9 februari, Stockholm
8 mars, digitalt
30-31 maj, Stockholm
22-23 augusti, Åre
11 oktober, digitalt
12-13 december, Stockholm

Konferens

Vårmöte
24-26 april, Borgholm
Höstmöte
21-22 november, Järfälla

Prenumerera

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram